Follow Midnight's Magazine on Facebook Follow midnightsmag on Twitter Follow Midnight's Magazine on Netlog Follow Midnight's Magazine on Myspace
logo

Vrei sa devii model? Sfaturi, Idei, Cum sa ai o cariera in modeling.

de Claudia Pasescu
Vrei sa devii model? Sfaturi, Idei, Cum sa ai o cariera in modeling.

Daca te gandesti serios la o cariera in modeling si esti dispusa la compromisuri, daca esti gata sa iti sacrifici timpul liber si energia pentru a concura in permanenta cu cineva, atunci inseamna ca esti constienta ca industria modeling’ului presupune munca 24 de ore din 24. Daca poti uita tot ceea ce te inconjoara si te poti dedica in exclusivitate acestei activitati, atunci tu esti singura care poate rezista in aceasta lume competitiva in care nu mai este loc si pentru sentimente.

As vrea sa evidentiez faptul ca 24 de ore inseamna toata ziua. Modeling’ul nu poate fi considerat un job, ci un mod de viata haotic, cu program incarcat, dar si o plata pe masura in comparatie cu o slujba obisnuita cu program de la 9 dimineata pana la 5 dupa amiaza, care iti lasa timp sa petreci cu familia si prietenii si care iti ofera un salariu fix si eventual niste bonusuri de sarbatori. Prin urmare, daca nu esti perseverenta si muncitoare, daca iti lipseste coloana vertebrala sau nu poti accepta si lucrurile rele, atunci iti va fi dificil sa faci fata la tot ceea ce presupune modeling’ul. Asa ca in timp ce te bucuri de ce e mai placut in viata, trebuie sa te pregatesti si pentru ce va fi mai rau.

Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa devii un bun model. In primul rand iti trebuie un portofoliu, iar pentru aceasta, macar un fotograf profesionist care sa stie sa te puna in valoare. Dar inainte de a angaja un fotograf, fii sigura ca te-ai interesat inainte cine este si ca stii ce inseamna o sedinta foto. De asemenea, nu trebuie sa te simti obligata sa faci ceva ce nu iti place. Daca se poate, ia-ti o prietena cu tine si spune-le alor tai unde te duci, insa nu te duce singura. Dupa ce ai un portofoliu facut, alege-ti cu grija agentia cu care doresti sa colaborezi. E recomandat ca daca ajungi sa lucrezi pentru cineva, sa semnezi si un contract, intrucat documentele sunt de maxima importanta in cazul in care ai vreo disputa cu agentia.

Si de retinut este si faptul ca modeling’ul nu este o afacere personala, trebuie sa inveti sa negociezi cu posibilii angajatori pentru orice: de la plata pana la ce accepti sa faci si ce nu. Daca vrei o cariera cat mai indelungata in acest domeniu, trebuie sa fii punctuala si de preferat sa nu crezi ca totul ti se cuvine. Intotdeauna sa porti dupa tine propriile haine, trusa de machiaj si sa ai bani pentru taxi, pentru ca desi aceste lucruri ti le asigura ei, nu poti sti niciodata ce ti se poate intampla. Sa nu faci vreodata ceva ce crezi ca vei regreta. Si cel mai important lucru este sa te bucuri de toate momentele si experientele frumoase de care cu siguranta vei avea parte, dar in acelasi timp sa ai curaj sa accepti si partile rele, inevitabile oricum in viata.
 


Nu exista nici un comentariu pentru acest articol, fii primul care lasa un comentariu.

Comenteaza articol :

Nume, prenume
              E-mail